ΒΟΜΒΑ: Θα κατασχεθεί η περιουσία προέδρου τεράστιας ελληνικής ομάδας! | AEK Fans Blog

ΒΟΜΒΑ: Θα κατασχεθεί η περιουσία προέδρου τεράστιας ελληνικής ομάδας!

Written By pournD on Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 | 11:57 μ.μ.

Πάρα πολύ άσχημα μαντάτα για τον σύλλογο και τους πάρα πολλούς οπαδούς του...


Μεγάλα ζόρια για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Άρης καθώς με κυβερνητική απόφαση οδηγούνται σε κατάσχεση περιουσίας οι «δήθεν επιχειρηματίες τύπου Καρυπίδη» όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Εξεδόθη και δημοσιεύθηκε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βέροιας εργαζόμενων καταστημάτων της Βέροιας κατά της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε. καθώς επιδικάστηκε με άμεση εκτελεστότητα μέρος των απαιτήσεων των εργαζομένων εναντίον του πρώην εργοδότη τους πριν τη διαδοχή του από τον επόμενο.

Το σωματείο των εργαζομένων χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή ως «ένα πρώτο αποφασιστικό χτύπημα στην αδικία που τόσο καιρό υφιστάμεθα από την ανάλγητη εργοδοσία καθώς βάσει αυτής ανοίγει πλέον ο δρόμος για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και μάλιστα, όχι απλώς συντηρητικής, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν αμέσως οι αντίδικοι».

Στη συνέχεια με σχόλιο του στον λογαριασμό του στο Facebook ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Αν. Νεφελούδης μίλησε για ακόμη μια δικαίωση των εργαζομένων των σούπερμαρκετ Καρυπίδης. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση του Ειρηνοδικείου Κοζάνης, η οποία εκδόθηκε επί αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, και αναγνωρίστηκε το σύνολο των οφειλομένων αποδοχών, η συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και η σφράγιση καταστημάτων της στην περιοχή της Κοζάνης.

Ο γενικός γραμματέας με αφορμή την υπόθεση Καρυπίδη πρόσθεσε ότι «με την ψήφιση του Νομοσχεδίου που έχει καταθέσει το Υπουργείο Εργασίας μπαίνει ένα οριστικό τέλος σε παραβάτες, δήθεν επιχειρηματίες τύπου Καρυπίδη».

«Με τα προστατευτικά μέτρα για την απλήρωτη εργασία, δίνεται πια η δυνατότητα χωρίς δικαστικές επιβαρύνσεις για χρέη του εργοδότη μέχρι 20.000€ να προσφεύγει για την έκδοση διαταγής πληρωμής και να απαιτεί όλα τα δεδουλευμένα του. Παράλληλα με το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η απόλυτη συντόμευση της εκδίκασης υποθέσεων αποζημιώσεων, ενώ προβλέπεται επίσης και η όποια βλαπτική μεταβολή υφίσταται ο εργαζόμενος να οδηγεί αυτομάτως στην άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας» σημείωσε και κατέληξε ότι «Όλα αυτά ανοίγουν ένα σημαντικό δρόμο για την, επιτέλους, ικανοποίηση και δικαίωση των εργαζόμενων της Καρυπίδης και όχι μόνο όμως αλλά και των εγκλωβισμένων της «Βασίλαγας» και άλλων θυμάτων της παραβατικής συμπεριφοράς τέτοιου τύπου επιχειρηματιών. Εδώ είμαστε και προχωράμε στην αποκατάσταση των συμπτωμάτων από την επέλαση των εργασιακών απορρυθμίσεων της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

*sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2010 - 2018. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn